Back to All Events

Radio Filharmonisch Orkest, Netherlands

  • TivoliVredenburg 11 Vredenburgkade Utrecht, UT, 3511 WC Netherlands (map)

Live Music with Film

Leonard Bernsteins verklanking van de New Yorkse stadsjungle Honderd jaar na zijn geboorte krijgt Leonard Bernstein een groots eerbetoon met een integrale vertoning van West Side Story, met film en live-orkestmuziek. Bernstein sloeg in West Side Story een elegante brug tussen Broadway, Hollywood en de concertzaal. En dat alles gebaseerd  op het tragische verhaal van (een eigentijdse) Romeo en Julia, dat zich afspeelt in een New Yorkse achterbuurt. De grootsteedse setting, de impulsieve strijdlust van de rivaliserende straatbendes en de onheilszwangere romance van de twee hoofdpersonen gaven Bernstein alle ruimte om zijn sterkste troeven uit te spelen: extatische melodieën, afgewisseld met dansen waarvan de vitaliteit elk moment dreigt te ontsporen in redeloosheid, agressie en (zelf)destructie. ‘Een diep ontroerende show’, schreef de criticus Brooks Atkinson in de Times, ‘even lelijk als de jungle van de grote stad, en tevens pathetisch, teder en troostrijk.’

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 uur een inleiding door Kees Wisse.

Earlier Event: May 19
Oper Leipzig, Germany